SØK KiB 15. mai!

Interessert i visuelle fagområder som kunst, design og arkitektur?
– Studer visuelle kunstfag på KiB!

Søknadsfrist er 15. mai: https://www.kib.no/opptak/

Kunstskolen i Bergen
Praktisk undervisning
Kreativ tenkning

 

Kunstskolen i Bergen er en 2-årig fagskole for Visuelle kunstfag. Her får du som student en fantastisk mulighet til å utvikle deg innenfor et spennende fagområde!

 

Studiet er tverrfaglig og består av forskjellige undervisningsperioder der du får prøve ut en rekke kunstneriske uttrykk: tegning, maling, arbeid med tredimensjonale uttrykk som skulptur/ installasjon, land art, performance osv. Begge studieår reiser på studietur og de siste årene har turen gått til København (1.året) og Berlin (2. Året)
På KiB jobber du praktisk med fokus på prosess. Skoleåret er delt inn i forskjellige undervisningsperioder der noen perioder er oppgavestyrt og andre perioder er friere.
2. studieår består i all hovedsak av fordypningsperioder der du som student har større frihet til valg av utgangspunkt i hva du vil jobbe med.
Skolen har et tverrfaglig undervisningsopplegg og alle går gjennom det samme undervisningsopplegget. Det er lagt opp på en slik måte at du får utviklet deg uavhengig av om du har mye eller lite erfaring fra før. Vi er opptatt av at du skal lære deg å ha en åpen og undersøkende arbeidsprosess. Du får løpende oppfølging av lærere gjennom samtaler og diskusjoner. Alle våre lærere i den praktiske undervisningen er yrkesaktive billedkunstnere.

 

Bergen er en kunst og kulturby og har mye å by på.
Byen har en spennende kunstscene med en rekke gallerier, museer og visningssteder for kunst. Byen har et godt miljø også innenfor musikk, dans og annen scenekunst. Det nye Fakultet for Kunst Musikk og Deisgn, UiB (tidligere kunst- og Designhøgskolen og Grieg Akademiet) flytter til høsten inn i vårt nabolag og vi har BAS – Bergen Arkitekthøgskole som ligger i Sandviken.

KiB er også på Facebook: https://www.facebook.com/kunstskolenibergen/