Kunstskolen i Bergen tilbyr fagskoleutdanning i Visuelle kunstfag

Formål

Vi gir studentene utdanning innen visuelle fagområder som med praktisk undervisning stimulerer til kreativ tenkning. Studentene opparbeider seg kunnskap og erfaringer gjennom prosess og utprøving med et bredt spekter av materialer og innfallsvinkler. Utdanningen klargjør studentene til en selvstendig kunstnerisk virksomhet. Studie kan også fungere som en plattform for høyere utdanning innen billedkunst, kunsthåndverk, arkitektur, mediefag, og design.

Toårig fagskole

KiB er godkjent som toårig fagskole, og har 54 studieplasser.Studentene har rett til stipend og lån fra Statens Lånekasse. Skolen er medlem i SAMMEN (Studentsamskipnaden på Vestlandet).

Historikk

KiB ble startet 1988 med utspring fra Friundervisningens Tegne- og maleskole på initiativ fra en gruppe nyutdannede billedkunstnere. Intensjonen var å utvikle et undervisningsopplegg tilpasset samtidens situasjon innen kunstfaget. Fokuset i undervisningen ble flyttet vekk fra teknikk og metoder, over til å utforske prosesser som utvikler enkeltindividet og de ulike preferansene hver enkelt student har med seg. Kunstskolen i Bergen er en privatskole som siden 2006 har vært organisert som en forening (medlemsorganisasjon). Dersom du vil bli medlem er det bare å ta kontakt med oss på telefon 55 38 00 50 eller e-post kib@kib.no

Skolen drives på ideelt grunnlag etter skolens formål og har ingen eiere.

Gangavstand fra sentrum og kort vei til Bybanen

Skolen har store funksjonelle lokaler tilpasset skolens fleksible undervisningsopplegg: tre klasserom på cirka 100 kvadratmeter hver, store verkstedarealer, prosjektarealer, lunsjrom, forelesningsrom, bibliotek, AV-/datarom og kontorer. Studentene kan benytte arbeidsrommene utenfor skoletid, frem til klokken 23.00.

Kunstskolen i Bergen holder til i Møllendalsveien 8, ved Store Lungegårdsvann, med gode buss- og bybaneforbindelser. Det nærmeste bybanestoppet til KiB er Florida. Gå i retning Danmarksplass, og ta til venstre ved enden av broen. To bussruter har stoppested like utenfor skolen med stopp i Møllendalsveien. Linje 12 går fra Festplassen i retning Montana, linje 21 går fra Bergen Busstasjon retning Haukeland – Lagunen. Det er gangavstand til sentrum av Bergen.

Har du noe du lurer på om skolen, hører vi gjerne fra deg

Kunstskolen i Bergen
Møllendalsveien 8