KiB inviterer tilbake: Bente Valentinsen Dankertsen – en utstilling i Atriet

Kunstutstilling med Bente Valentinsen Dankertsen 01.12 – 03.12

Åpning fredag 01.12 kl. 18.00 – 21.00
Øvrige åpningstider er
Lørdag kl. 12.00 -17.00
Søndag kl.12.00 -17.00
Fredag 1. desember, kl 18.00, åpner vi semesterets siste separatutstilling i Atriet, med Bente Valentinsen Dankertsen, som var student ved skolen fra 1988-1990.
Utstillingen er en del av utstillingsprogrammet til KiB hvor publikum kan oppleve utstillinger med tidligere studenter, som er under utdanning, nyetablerte eller mer etablerte kunstnere. Vi arrangerer også utstillinger med ulike samarbeidspartnere.

Kunstneren sier selv om utstillingen:

«Min far gikk på Bergen Kunsthåndverksskole, men det endte med at han på det sterkeste frarådet meg til å satse på kunsten. Det holdt noen år før jeg bare fulgte mitt eget hode og begynte på Bergen Kunstskole (1988-1990.) Siden har kunsten vært mitt levebrød. Fattig ja, men verd det.
Jeg har tre barn og muligheten til å ta akademiet ble ikke mulig av økonomiske grunner. Men så meget senere var det min tur. Jeg avsluttet min bachelor i Tromsø 2022. Helt toppers. Lærte mye, men ikke minst å stole på meg selv og min kunst. Det å gå langt utenfor sin komforsone er nyttige saker.

Jeg begynte med materialet hjorteskinn i 2019. Litt tilfeldig, men det har nok ligget der en driv til å snakke om materialer og gammelkulturhistorie, men og vårt bruk og kast samfunn.

Materialet hjorteskinn:
Jeg jobber med en spennende krysning av grafitt, skulptur og kunsthåndverk, og spørsmål omkring vår bruk av naturressurser er en rød tråd gjennom hele mitt kunstnerskap. Folk har garvet skinn lenger enn vi har kunnet registrere. Læret/skinnet har en lang levetid og det er funnet huder som har holdt seg i nesten perfekt tilstand i mer enn 3.000 år.
En sentral del av kunstnerskapet mitt er diskusjonen rundt menneskers sløsing med naturressurser. Ved den etablerte hjortejakten blir hjortehuden ikke tatt vare på av jegerne.
Ved å hente opp gamle teknikker og sette dem sammen med moderne uttrykksmåter, prøver jeg å knytte bånd til dagens levevis. Hele tiden mens bevaringen av økosystemene og naturressursene har hovedrollen. Utforskningen av materialet, samtidig som det har en sterk påvirkning på oss, gjør det utfordrerne og spennende å jobbe med. «